PROJEKTY - I Powiślański Turniej Gmin

"Pierwszy Powiślański Turniej Gmin"
pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Pomorskiego
31.07.2010

Fundacja Powiślańska z siedzibą w Ryjewie organizuje "Pierwszy Powiślański Turniej Gmin" pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Pomorskiego. Turniej odbędzie się w dniu 31.07 – 01.08.2010 roku w Ryjewie na placu Gminnego Ośrodka Kultury, ul. Grunwaldzka 78. W turnieju uczestniczyć będą mieszkańcy sołectw, gmin, lokalne samorządy i lokalne organizacje pozarządowe, Ochotnicze Straże Pożarne oraz przedsiębiorcy z powiatu kwidzyńskiego, malborskiego i sztumskiego.

Turniej odbywać się będzie na placu w centrum Ryjewa, przystosowanym do organizowania imprez masowych z niezbędną infrastrukturą techniczną, potrzebną do organizacji Turnieju. W ramach turnieju zostaną przeprowadzone następujące konkurencje: "Produkt tradycyjny", "Moje sołectwo historia i teraźniejszość", ,"Sprawna Sekretarka Wójta", ,"Konkurencje sprawnościowe dla OSP", ,"Moja inicjatywa na obszarach wiejskich", ",Sołectwo na sportowo", "Aktywne sołectwo". Wszystkie konkurencje zostaną ocenione przez Komisję Turniejową, a uczestnicy zostaną nagrodzeni.

W ramach imprezy planujemy prezentację – bezpłatne występy zespołów lokalnych. Planowany jest również koncert zespołów muzycznych disco-polo oraz regionalnych kapel z Kociewia i Kaszub. Na zakończenia pierwszego i drugiego dnia zorganizowana zostanie zabawa ludowa. Turniej zakończy się pokazem ogni sztucznych. Dla wszystkich uczestników Turnieju przygotowany będzie poczęstunek. Pomoc przy organizacji i trwania turnieju zadeklarowali wolontariusze ZHP, uczniowie szkół, KGW, samorządy lokalne oraz lokalne organizacje pozarządowe, przedsiębiorcy.

Program I Powiślańskiego Turnieju Gmin
Ryjewo 31.07.-01.08.2010 r.

Sobota, 31.07.2010 r., godz. 14.30 – 3.00

- 13.00 rejestracja uczestników turnieju gmin