PROJEKTY - Świetlica internetowa

W dniu 30 listopada 2008 roku Fundacja Powiślańska przekazała świetlicy wiejskiej w Trzcianie cztery zestawy komputerowe wraz z oprogramowaniem. Jednocześnie nastąpiło oficjalne otwarcie świetlicy internetowej. Podczas uroczystości Bogdan Koziarski – Członek Zarządu wyraził nadzieję, iż sprzęt będzie dobrze służył społeczności lokalnej i ma nadzieję na więcej takich miłych spotkań. Koziarski zapewnił, że Fundacja Powiślańska będzie starała się nadal wspierać świetlicę i ma nadzieję, iż w przyszłym roku dzięki hojności sponsorów uda się zakupić kolejne komputery.

Realizację przedsięwzięcia wsparł Powiślański Bank Spółdzielczy, który przekazał środki finansowe na zakup oprogramowania i części sprzętu do świetlicy.

Na uroczystości obecni byli min. wójt Gminy Ryjewo Józef Gutowski, przedstawiciel sponsora B. Warczak.

Obecnie Fundacja stara się pozyskać środki finansowe na organizację szkoleń dla mieszkańców Gminy Ryjewo.

Trzciano w mediach:
Instruktor Pan Staszek i jego świetlicowa rada

Prośba do PBS o wsparcie Lokalnego Partnerstwa
Darowizna sprzętu komputerowego i oprogramowania
Zaproszenie na uroczyste otwarcie dla Prezesa PBS
Podziękowanie z PBS dla Fundacji Powiślańskiej